FAQ

För att söka plats till våra förskolor, måste man först vara registrerad i respektive kommun barnomsorgskö. Vänligen läs mer om Huddinge och Haninge ansökningsprocess här. Önskar ni skicka Flygande mattan en intresseanmälan för plats, kan ni göra detta på vår hemsia genom att klicka på knappen “Börja på FM”, längst om till höger.
Är ni folkbokförda i en annan kommun än Huddinge eller Haninge ber vi er skicka oss en intresseanmälan enligt ovanstående instruktioner, vi kontaktar er sedan för att gå vidare i processen.

 

Vi stänger förskolorna om Eid infaller på en vardag.  Eid är muslimernas högtid och vi ser att barnen ska möjligheten att få fira dagen med sin familj.

Vi stänger kl.16.00 en dag per månad då vi har APT (Arbetplatsträff), ett möte vars syftet är att tillgodose medarbetarnas rätt till delaktighet på arbetsplatsen.

Bor du i Huddinge ber vi dig att vända er till Huddinge kommuns e-tjänster där ni enkelt kan göra önskade ändringar i ert barns schema. Förskolan får sedan information från kommunen vid ändringar.

Är du bosatt i Haninge ber vi er att vända er till kommunen, men också till förskolan. Ni kan göra er önskat schemaändringar på Tyra eller genom att kontakta avdelningspedagog.

Schemaändringar måste godkännas av förskolans ledning, vi ber er därför att anmäla ändringar i god tid då vi som förskola har upp till tio arbetsdagar att ta beslut. Har ni frågor om detta är ni välkomna att kontakta oss.