Välkommen att göra skillnad med oss

Vår vision är att skapa en arbetsmiljö som där medarbetare känner stolthet, engagemang och delaktighet. Att förverkliga läroplanens intentioner är endast möjligt med kompetent personal som drivs av att vidareutveckling, drivkraft och kreativitet/problemlösning.  

På Flygande mattan jobbar starka individer som representerar språk och kulturella bakgrunder från stora delar av världen, vilket resulterar i massa smakrika möten som kryddar vardagen, ökad lärdom och familj kultur. Våra pedagoger jobbar lika mycket med hjärta som hjärna och skapar en trivsam “vi -värld” och trygg miljö för små och stora. Det ger goda förutsättningar för att vara nyfiken och kreativ och styrker varje enskild medarbetare i det vardagliga arbetet.

Vad vi söker

Välj Flygande mattan om du vill jobba på ett nytänkande företag som låter dig ta idéer till handling. Vi är måna om att ta tillvara på dina förmågor och kompetenser och uppmuntrar till lika mycket personlig utveckling som grupputveckling. Du får tillgång till kollegor och ledare med över decennier av erfarenhet samt nya och fräscha pedagoger som tillför nytänkande. Vi uppmuntrar till vidareutbildning, bekostat av oss, och nätverk som stärker din roll som pedagog eller ledare. Som barnskötare eller förskollärare jobbar du även nära pedagogiska utvecklare samt ledningen som stöttar och handleder dig i ditt dagliga arbete. Välj oss om du gillar korta beslutsvägar, ett tydligt uppdrag och gediget kvalitetsarbete. Flygande mattan passar dig som vill bidra till en bättre framtid för mångkulturella barn, vill utveckla barnet som en hel människa, ta del av verksamhetens utveckling samt ser möjligheterna över problemen. 

 

Utvecklingsmöjligheter

Välj Flygande mattan om du vill jobba på ett nytänkande företag som låter dig ta idéer till handling. Vi är måna om att ta tillvara på dina förmågor och kompetenser och uppmuntrar till lika mycket personlig utveckling som grupputveckling. Du får tillgång till kollegor och ledare med över decennier av erfarenhet samt nya och fräscha pedagoger som tillför nytänkande. Vi uppmuntrar till vidareutbildning, bekostat av oss, och nätverk som stärker din roll som pedagog eller ledare. Nedan kan du läsa mer om våra våra utvecklingsmöjligheter. 

Barnskötare till förskollärare
För våra tillsvidareanställda medarbetare med slutförd barnskötarutbildning finns möjlighet att vidareutbilda sig till förskollärare med vårt stöd.

Obehörig barnskötare till utbildad barnskötare
För tillsvidareanställda medarbetare utan barnskötarutbildning erbjuds möjlighet att utbilda sig till barnskötare genom en distansutbildning. 

Förskollärare till pedagogisk utvecklare
För våra förskollärare med avslutad förskollärarutbildning med minst ett års arbetserfarenhet samt visar på ledar anda, drivkraft och kreativitet erbjuds dig möjligheten att gå vidare till att bli ansvarig pedagogisk utvecklare för Flygande mattan med ansvar för den pedagogiska utvecklingen på alla tre enheter. 

Från pedagog till husansvarig
Vare sig du är förskollärare eller barnskötare om du visar ledaregenskaper med ett bra öga för holistisk perspektiv över organisering och struktur finns möjlighet att bli befordrad till husansvarig som ansvarig för dagliga logistiska arbetsuppgifter.

På Flygande mattan har du nära kontakt till ledningsgruppen med regelbundna träffar för olika möter och medarbetargrupper.

Förmåner

  • Gratis pedagogisk måltider
  • Arbetskläder 
  • Sponsrad kompetensutveckling
  • Kollektivavtal Fremia

Något du funderar på?

Tveka absolut inte att höra av till oss genom att klicka på knappen!