Jordbro

Förskolan i Jordbro ligger ett stenkast från Jordbro C, uppdelad  i två byggnader. Opalen och Kristallen är avdelningarna för våra yngsta barn (1-2 år). De är belägna på bottenvåningen. I byggnaden mittemot en våning upp, hittar ni våra avdelningar Granaten (3-4 år) och Juvelen (5-6 år), samt vår “lilla” avdelning Topasen som består av ca. sex barn. Denna avdelning arbetar i tvärgrupp och i samarbete med  Granaten och Juvelen.

Vi arbetar åldersintegrerat och efter ansvarsgrupper som består av 5-8 barn per pedagog.

Våra lokaler är öppna och ljusa och är utformade utifrån läroplanens mål för att tillgodose barnens individuella och gemensamma intressen och behov.

Maten tillagas från grunden av vår fantastiska kock som finns i förskolan i Brandbergen. Maten skickas i värmeskåp till Jordbro. Vi använder så mycket ekologiska, kravmärkta, lokalproducerade och säsongsvaror som möjligt. All kött är Halal-slaktat.

Frukost och mellanmål förbereds på plats i våra kök i Jordbro.

Vi erbjuder dig som förälder en förskola där varje barn sätts i fokus utifrån sina förutsättningar. Alla som arbetar på förskolan strävar efter att varje barn ska få möjligheten att växa i sin egna identitet. Vårt mål är att bemöta varje barn där de befinner sig i utvecklingen och att främja kreativiteten för att stimulera barnens nyfikenhet.

Vi ser miljön som den tredje pedagogen, miljön ska därför främja och stimulera barnets lärande. Vi erbjuder ljusa och välkomnande lokaler, med medveten planerad innemiljö, samt utomhusmiljö.

Vi uppmuntrar att ni som föräldrar är delaktiga i barnens lärprocesser, dels genom nära samarbete och dialog med pedagoger och dels genom vårt digitala verktyg TYRA. Löpande pedagogisk dokumentation sker i barnets digitala lärlogg i form av bilder, filmer och barnens alster tagna ur det dagliga arbetet.

Vår kost & hälsa

Kost och hälsa är en viktig del  i våra verksamheter, då dessa lägger grunden till  ett sunt liv med sunda  matvanor. På Flygande mattan erbjuder vi ekologiska och säsongsbaserade råvaror i bästa mån. Majoriteten av den tillagade maten är baserad på färska råvaror. Då vi är en mångkulturell förskola representeras detta också i maten som vi serverar. 

Förutom vällagad, nyttig mat är lek och rörelse samt utevistelse en viktig del i våra verksamheter.
Vi är ute varje dag i alla väder. Vi varierar utevistelse i närmiljön med heldagsutflykter.

På Flygande mattan erbjuder vi ekologiska och säsongsbaserade råvaror i bästa mån. Majoriteten av tillagade maten är baserad på färska råvaror, och vi serverar vegetarisk, kött och fisk måltid varje vecka. Då vi är en mångkulturell förskola representeras detta också i maten som vi serverar.

Föräldrasamverkan

Hos oss på Flygande mattan är det mycket viktigt att vi har gott samarbete med dig som vårdnadshavare.

Att mötas och delta i föräldramöten, föräldraråd, utvecklingssamtal och ta del av information via utskick bl.a. på förskoleappen Tyra är en del av våra kommunikationskanaler som ger oss möjlighet att ha en god kommunikation mellan er som vårdnadshavare och oss på förskolan. 

En gång per termin bjuder vi in till drop-in fika där vårdnadshavare tillsammans med sina barn får möjlighet besöka sina barns dagliga pedagogiska miljö under trevliga former. Då brukar vi passa på att berätta om våra aktiviteter och visa på vad ditt barn gör på förskolan.

Som vårdnadshavare är du varmt välkommen att boka enskilt samtal med oss pedagoger eller förskolans ledning om du önskar det.

Rutiner för klagomålshantering finns här på hemsidan.

Våra högtider

Flygande mattan har stängt  alla röda helgdagar i Sveriges kalender. Vi har tre studiedagar på hösten, samt två dagar på vårterminen.
De två första veckodagarna i högtiden Eid stänger vi förskolorna (datum för dessa datum skiljer sig från år till år). Detta för att fira och belysa dessa speciella dagar med våra barn.
Vi har öppet på klämdagar.

Vi förbehåller oss rätten att göra eventuella ändringar och justeringar vid behov. 

Vid sjuk- & friskanmälan samt råd & riktlinjer vid sjukdom

Vid sjukdom och smitta följer vi de rekommendationer som finns på vårdguiden, BVC, samt kommunen. Generell regel är att om barnet visar symptom på sjukdom, som förkylning, feber eller magsjuka, ska barnet vara hemma tills hen är symptomfri 1 – 3 dagar. Beroende på sjukdom och barnets generella hälsa. Vi ber er respektera dessa riktlinjer och informera personal om barnet är sjuk med sjukdom som kan smitta. Detta för att kunna vidta nödvändiga åtgärder på förskolan och minimera smittspridning. 

När barnet är friskt anmäler ni det lätt på TYRA. Detta ska göras dagen innan barnet kommer, så att personalen vet hur många barn som kommer följande dag.

Ni hittar viktiga riktlinjer nedan:

Smitta på förskolan

Vårdguidens råd

Barnhälsovården

Matsedel

Schemat roterar var sjätte vecka

Måndag: Vegetarisk pyttipanna, med ägg & rödbetor
Tisdag:
Fiskgratäng med potatis och grönsaker
Onsdag:
Lasagne med sallad
Torsdag:
Linssoppa med nybakat bröd & pålägg
Fredag:
Kycklingklubbor med bulgur, tzatziki & sallad

Måndag: Köttbullar med makaroner, lingonsylt & sallad
Tisdag:
Mandelfisk med kokt potatis & vitkålssallad
Onsdag:
Korvstroganoff med ris & rivna morötter
Torsdag:
Broccolisoppa med hembakat bröd & grönsaker
Fredag:
Köttgryta med couscous & sallad

Måndag: Pastagratäng med spenat & sallad
Tisdag:
Fiskbullar i tomatsås med ris & vitkålssallad
Onsdag:
Indisk köttgryta bulgur & sallad
Torsdag:
Harira (marockansk soppa) med hembakat bröd
Fredag:
Pannbiff med löksås, potatis & sallad

Måndag: Vegetarisk gryta med ris & sallad
Tisdag:
Panerad fisk med kokt potatis, kallsås & rivna morötter
Onsdag:
Spaghetti med köttfärssås & sallad
Torsdag:
Kycklingsoppa med hembakat bröd & pålägg
Fredag:
Kalops medd potatis & rödbetor

Måndag: Grönsaksbiffar med bulgur & tzatziki
Tisdag:
Mandelfisk med kokt potatis & morotssallad
Onsdag:
Kycklingcurry med ris & sallad
Torsdag:
Tomatsoppa med hembakat bröd & grönsaker
Fredag:
Tacos med alla tillbehör

Måndag: Gröna bönor med bulgur & sallad
Tisdag:
Panerad fisk med potatis, kallsås & grönsaker
Onsdag:
Kebab med ris, sås & sallad
Torsdag:
Grönsakssoppa med nybakat bröd
Fredag:
Kött/vegetariskgryta med couscous & sallad

Något du funderar på?

Tveka absolut inte att höra av till oss genom att klicka på knappen!